In Frankrijk, waar ik op dit moment ben, kun je op markten vaak heerlijke gegrilde kip kopen. Meestal zijn dit boerenkippen van zeer goede kwaliteit, kijk maar eens naar de lange rij kopers die bij zo’n kraam staat, want de Fransen zelf maken ook graag gebruik van deze service.
Voor vakantiegangers die op een camping staan is dit ook ideaal, om een uur of twaalf haal je de kip op en vervolgens heb je een lekker warm gerecht bij de lunch.
Voor een salade is zo’n kippetje heel geschikt en vind je een hele kip teveel? …… je kunt ook vaak een halve kip of kippenbouten kopen.
Onderstaand gerecht is heerlijk op een warme zomerse dag.
Het loont de moeite om op zoek te gaan naar die heerlijke Franse dragonmosterd met zijn verrassende smaak.

hoofdgerechten

Salade met kip, appel en dragon

Kipsalade 2
INGREDIENTEN
  • 1 gegrilde kip
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 grote, zure appel met rode schil
  • 1 gele of groene paprika
  • 0,5 krop sla
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels (dragon)mosterd
  • zout, peper
  • enkele druppels citroensap
  • 2-3 theelepels fijngesneden dragonblaadjes
  • 1-2 theelepels fijngesneden tijmblaadjes
BEREIDING

Verwijder het vel van de kip, haal het vlees van de botten en snijd of pluk het vlees in stukjes.
Snijd de bleekselderij in stukjes, evenals de ongeschilde appel en de paprika.
Pluk de blaadjes sla in stukken.
Rooster de amandelen onder regelmatig omschudden goudgeel in een droge koekenpan, laat ze op een bord afkoelen.
Roer een dressing van de mayonaise, crème fraîche, olijfolie en mosterd en breng deze op smaak met zout, peper en iets citroensap.
Roer de fijngesneden kruiden door de dressing.
Meng kip, appel en groenten met elkaar en schep de dressing erdoor.
Verdeel de slablaadjes over 4-6 borden en schep hierop de kipsalade.
Strooi de amandelen erover en garneer eventueel met wat extra dragonblaadjes.

Voor 4-6 personen

Geef een reactie