Thaise rundvleessalade; een explosie van smaken en heerlijk op een zomerse dag.
Het vlees wordt eerst gegrild en vervolgens in heel dunne plakjes gesneden en gemengd met een pittige marinade.
Dit moet minstens 4 uur intrekken, maar u kunt dit ook al de dag van tevoren doen.
Pas vlak voor serveren worden de sla, tomaten en komkommer met het vlees gemengd.
Als u de salade met brood wilt serveren, kies dan voor pittabrood of het Indiase naanbrood. 

hoofdgerechten

Rundvleessalade, Thaise

INGREDIENTEN
  • 2 entrecôtes à circa 200 gram
  • 2-3 gedroogde chilipepers
  • 2 kleine rode uien
  • 3 lente-uitjes
  • 4 eetlepels limoensap
  • 1-2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels vissaus
  • 5 eetlepels korianderblaadjes
  • 2 kroppen sla (frisée, eikenblad, kropsla)
  • 15 kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • 1-2 eetlepels kleine muntblaadjes
BEREIDING

Bak de entrecôtes 6-8 minuten onder de hete grill of in de grillpan, keer ze halverwege.
Laat het vlees iets afkoelen en snijd het daarna in flinter­dunne plakjes.
Verkruimel de chilipepers.
Snijd de rode uien fijn en snijd de lente-uitjes in heel dunne ringen.
Meng voor de marinade limoensap, suiker, vissaus en de verkruimelde chilipepers.
Schep de plakjes vlees, de rode ui en lente-ui en 2 eetlepels korianderblaadjes door de marinade en laat het mengsel afgedekt in de koelkast minstens 4 uur marineren (1 nacht kan ook).
Pluk voor serveren de zachte, malse blaadjes uit het hart van de sla in stukken.
Halveer de tomaatjes, schil de komkommer en snijd deze in reepjes.
Meng de slablaadjes, tomaat, komkommer en de plakjes vlees met de marinade en bestrooi de salade met 3 eetlepels korianderblaadjes en de munt.
Serveer direct. 
 

Voor 4-6 personen

Geef een reactie