Najaar; tijd voor warme, kruidige stoofgerechten!
Ik denk daarbij direct aan hachee, of, liever gezegd, een variatie daarop want ik doe er een flinke scheut rode wijn bij en dat is niet echt Hollands.
Maar die wijn kan ook achterwege blijven, verdubbel dan gewoon de hoeveelheid bouillon.
Voor de ontbijtkoek geldt hetzelfde, als u van een iets zoete touche houdt is het erg lekker, zeker in combinatie met de azijn en rode wijn. Maar de koek kan ook vervallen.
Stoven in de oven vind ik ideaal, het kost even een paar keer kijken om de goede ovenstand te vinden, het gerecht moet heel zacht pruttelen, slechts af en toe mag er een luchtbel verschijnen. Daarna heeft u uw handen vrij en doet de oven het werk.
Ik gebruik voor hachee mijn favoriete sucadelappen, maar magere runderlappen zijn ook goed.
Reuzel, gesmolten varkensvet, geeft een heerlijke authentieke smaak, het is bij de slager te koop. Boter is een goede vervanging.