De kippendijen bak ik op de manier zoals ik ook spareribs maak, in de oven.
Door de pittige hoisinmarinade krijgen ze niet alleen extra smaak, maar het kippenvlees blijft er ook lekker mals door.
Serveer de dijtjes met een frisse salade en eet ze lekker uit de hand.

hoofdgerechten

Kip, uit de oven met hoisinmarinade

INGREDIENTEN
  • 6 eetlepels hoisinsaus
  • 1-2 theelepels sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel
  • 0,5 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 2 eetlepels Chinese sojasaus
  • 3 eetlepels limoensap
  • circa 1 kg kippendijen zonder vel
  • 1-2 eetlepels sesamzaad
BEREIDING

Meng voor de marinade de hoisinsaus, sambal, knoflook, gemberwortel, vijfkruidenpoeder, sojasaus en limoensap.
Wrijf de kippendijen goed in met deze marinade en laat de smaken in de koelkast 1 uur intrekken.
Leg de stukken kip daarna naast elkaar op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en druppel de marinade die in de schaal is achtergebleven erover.
Bak de kippendijen in 35-40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200°C.
Strooi uit de oven het sesamzaad erover.

Voor circa 4 personen

Geef een reactie