Nogmaals een geurig gerecht waarin een currypasta verwerkt is, deze keer de groene.
Ook nu weer kunt u kiezen voor de huisgemaakt versie volgens het recept dat ik eerder gaf of voor een kant-en-klare versie.
Naast varkensvlees gaat er in dit gerecht ook broccoli, als u het bij de toko ziet, kies dan de Chinese broccoli, die heeft een andere vorm dan onze Hollandse. Het zijn lossere, langere kleine kropjes die u voor gebruik in dunne repen snijdt.
Het gerecht wordt bestrooid met pinda’s die, net als cashewnoten, een lekkere beet geven.
De brede rijstnoedels worden vlak voor serveren door het gerecht geschept.

hoofdgerechten

Varkensvlees met groene currypasta

INGREDIENTEN
  • circa 150 gram brede rijstnoedels
  • 400 gram varkensvlees (procureur of hamlappen)
  • 50 g gemberwortel
  • 3 sjalotten
  • 400 gram (Chinese) broccoli
  • 2 rode chilipepers
  • 4 lente-uitjes
  • 3-4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2-3 eetlepels Thaise groene currypasta (zie recept of kies een kant-en-klare)
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels donkere Thaise sojasaus
  • 2 theelepels tamarindepasta
  • 0.5-1 theelepel palmsuiker
  • zout, peper
  • 50 gram grof gehakte ongezouten pinda's
  • handjevol korianderblaadjes
BEREIDING

Week of kook de rijstnoedels beetgaar in heet water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de noedels daarna goed uitlekken.
Snijd het vlees in reepjes.
Snijd de gemberwortel in dunne reepjes, de sjalotten in dunne ringen en de broccoli in roosjes of stukken.
Snijd de rode pepers en de lente-uitjes in dunne ringen.   
Verhit de olie in een wok en bak hierin de currypasta 4-5 minuten.
Bak het vlees circa 5 minuten mee en voeg dan de vissaus, sojasaus, tamarindepasta, palmsuiker, gemberwortel, sjalotten en (Chinese) broccoli toe en laat het mengsel op zacht vuur circa 10 minuten sudderen.
Voeg circa 5 eetlepels water toe en laat het mengsel nog 6-10 minuten stoven tot het vlees en de broccoli gaar zijn.
Schep de noedels erdoor, verwarm alles goed en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bestrooi het gerecht voor serveren met de rode peper, lente-ui, pinda's en koriander. 

Voor 4 personen

Geef een reactie