Als je voor kip kiest is het heel belangrijk dat het een dier is dat zo goed mogelijk heeft geleefd. Dat is niet alleen prettiger voor de kip zelf, maar het geeft ook een veel betere smaak en een mooie structuur.
Ik ben wel een fan van de Kemper kip die bij veel poeliers te koop is, ook delen van de Kemper kip zoals de bouten of filets zijn er verkrijgbaar.
Kipfilet gebruik ik niet vaak, als je niet oppast kan zo’n kippenborst snel droog worden, maar in dit recept wordt de filet gevuld en blijft daardoor lekker mals.
Een kleine kipfilet per persoon is ruim voldoende, kunt u alleen grote kipfilets vinden, reken dan een gevulde filet voor twee personen.

hoofdgerechten

Kipfilets, gevulde

INGREDIENTEN
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels fijngesneden kruiden (bieslook, peterselie, koriander)
  • 150 gram verse geitenkaas of verse roomkaas
  • 4 kleine kipfilets
  • zout, peper
  • 4-8 mooie plakken rauwe ham (Parmaham)
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 0,5-1 deciliter kippenbouillon
  • 5 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
BEREIDING

Pers de teentjes knoflook en prak deze samen met de fijngesneden kruiden door de geitenkaas.
Snijd de kipfilets in de lengte in, klap ze open en bestrooi ze met zout en peper.
Bestrijk ze daarna royaal met het geitenkaasmengsel.
Klap de kipfilets weer dicht en rol om elk ‘pakketje’ 1 of 2 plakken ham.
Bak de pakketjes in de hete olie in 18-25 minuten krokant en gaar, keer ze regelmatig.
Neem de pakketjes uit de pan en houd ze warm.
Roer de aanbak­sels in de pan los met de bouillon en de slagroom en laat de saus even inkoken.
Roer dan de mosterd en peterselie erdoor en serveer de saus bij de in dikke plakken gesneden kippakketjes. 

Voor 4 personen

Geef een reactie