Pikante kip, Kare Ajam, op Indonesische wijze, ik had erg veel trek in een kruidig gerecht.
Het liefst gebruik ik hiervoor een Kemper Landhoen, een goede smaakvolle kip.
Hij moet in stukken, dat kunt u ook aan de poelier vragen.
Of… en dat is nog lekkerder, gebruik alleen de bouten, dat zijn de sappigste delen van de kip. Mijn poelier verkoopt ook bouten van het landhoen.
De Oosterse smaakmakers zijn te koop bij een goede toko.
Traditioneel gaan er veel rode pepers in dit gerecht, maar voor een mildere smaak kunt u er een aantal weglaten.
Zo’n boemboe, het kruidenmengsel, wordt het lekkerst als het wordt fijngewreven in een vijzel. Omdat dit een pittig werkje is, smokkel ik wel eens en gebruik dan de keukenmachine.
En juist omdat het kruidenmengsel tijd en aandacht vraagt, is het een aanrader om een extra groot portie kara ajam te maken en een deel in te vriezen.
Het is een rijk gevoel om zo’n lekker gerecht in de diepvries te hebben.