Jan Smink en zijn commis Sander Verhaaf winnen Nederlandse finale Bocuse d’Or

Bocuse d'Or

Bocuse d'or 2015

Gisteren streden in de Rotterdamse Ahoy, tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam, vijf talentvolle koppels om deze geliefde titel.
De Bocuse d’Or is de meest prestigieuze wedstrijd onder koks.
Het winnen van deze finale betekent dat het team Nederland gaat vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or in Boedapest, in mei 2016.
Daar moet het team zich kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017, deze culinaire wereldcupwedstrijd vindt één keer in de twee jaar plaats, altijd in Lyon.
Slechts 24 teams kunnen een finaleplaats in Lyon bereiken.
De bekende Franse kok Paul Bocuse is grondlegger van deze fameuze wedstrijd, waarvan de eerste plaats vond in 1986.

Jan Smink kookte afgelopen januari ook al tijdens de wereldfinale in Lyon, hij behaalde daar de negende plaats.
Zowel Jan als Sander Verhaaf werken bij De Librije in Zwolle.

De andere talentvolle, deelnemende koks waren: Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive (Amstel Hotel) in Amsterdam, Stephan Nijst van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.
Ze kookten allen samen met een commis (keukenassistent) en moesten een vis- en een vleesgerecht bereiden.

De gerechten werden beoordeeld door een zeer deskundige jury:
Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve, Waalre) en Sidney Schutte (Librije’s Zusje, Amsterdam).

Geef een reactie