Makreel is een miskende vis en dat is erg jammer, want makreel is heel smakelijk.
Zeker in deze combinatie; de frisse zuren van de sinaasappel en van de kappertjes passen goed bij deze vette vis.
De ovenbereiding is gemakkelijk, houd wel goed de bereidingstijd in de gaten, als de visfilets klein zijn is 10-14 minuten voldoende, grotere filets hebben circa 15 minuten nodig.

hoofdgerechten

Makreel met sinaasappel

INGREDIENTEN
  • 1 sinaasappel
  • 70 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel fijngesneden oregano
  • 2 eetlepels fijngesneden platte peterselie
  • circa 600 gram makreelfilets met vel
  • zout, peper
  • 40 gram kleine kappertjes, uitgelekt
  • 40 gram fijngesneden zwarte olijven
BEREIDING

Snijd met een dunschiller smalle reep­jes schil van de sinaasappel en kook deze reepjes circa 10 minuten in ruim kokend water. Laat ze uitlekken.
Pers de sinaasappel uit.
Verhit 20 gram boter samen met de olijfolie in een braadslede en roer er de oregano en 1 eetlepel peterselie door.
Bestrooi de visfilets met zout en peper, leg ze in de braadslede en wentel ze even door de kruidige boter.
Bak de makreel, met de velkant naar beneden, 10-18 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 225°C. Bedruip de vis regelmatig met de braadbo­ter.
Verwarm 50 gram boter op zacht vuur en roer er de kapper­tjes, olijven, sinaasappelsap, sinaasappelschil en 1 eetlepel peterselie door.
Schenk de saus over de makreel in de oven en verwarm alles nog 1-2 minuten.
Lekker met gekookte aardappelen.  

Voor 4 personen

Geef een reactie